onsdag 23 november 2011

PERFORMANCE WORKSHOP 14-18 november

Temat är REGLERNA

Performance

En kontrollerad händelse som är beroende av rummet, tiden och publiken. Att delta med sig själv, sin egen kropp och person, i sitt konstverk och att använda en situation som ett material. Tala, röra sig kommunicera direkt till en publik i samma rum.

Konst är kommunikation - är språk - är förmedling. Konst är statement, utsagor, utrop, broderade ord, upprop och svaga viskningar. Man kan tala med ljud, utan ljud, med färg och ljud, med skrift, med form. Med allt.

Samarbete. Att vara flera är bättre än att vara en. Vi tänker bättre när vi får svar. Andra människor kan användas som arbetsmaterial, medspelare och motspelare.

M.W.

Uppgift: Varje grupp arbetar fram en performance som utgår från REGLERNA, en tio minuter lång individuell framställning. Var och en måste använda sina gruppmedlemmar som material, fläta samman delarna till en hel performance på cirka en timme per grupp.


Grupp 1
Vi spred ut oss över hela folkhögskolan för att kunna arbeta med rummet.Vi lät oss inspireras av dokumenterade performance av bland annat:
When in Rome
Francis Alys
Yoko Ono
Lilibeth Cuenca
Marina Abramovic
Tris Vonna Michell
Annika Eriksson
Antonio Vega Macotela
Salvador Dali

Grupp 4


Grupp 5
Grupp 3


Grupp 2


Inga kommentarer: